Joululaskuri


tiistai 22. marraskuuta 2011

Joulupukki saapui kaupunkiin

Viime sunnuntaina kävimme perheeni kanssa katsomassa Keskustorilla, kuinka Joulupukki saapui Tampereelle. Kaupungilla liikkui paljon väkeä ja monet kaupat olivat järjestäneet jos jonkinmoista tapahtumaa. Kaupallinen joulu on siis virallisesti avattu.

Tampereen seurakunnatkin olivat jotenkin mukana tapahtumassa, meidän perhe ei heitä löytänyt. Ehkäpä he olivat Vanhassa Kirkossa piilossa? Minun oli määrä pitää ensimmäinen osa Adventtipyhäkoulusta tuolloin. Yllätys yllätys! Pyhäkouluun ei tullut ketään. Ei tietenkään, kun Jouluparaati alkoi klo 14 Sorin aukiolta ja saapui Keskustorille vähän ennen klo 15, jolloin pyhäkoulun oli määrä alkaa.

Mietin paraatia katsellessani, että olisiko seurakuntakin voinut olla näkyvämmin esillä paraatissa. Näkyvästi siellä oli vain Sokos, Stockmann ja muutama muu kauppa. Siis Pukin ja Valon neidon lisäksi. Olisiko paraatissa voinut olla vaikka Maria ja Joosef Beetlehemin matkalla kertomassa alkuperäisestä joulusta. Kirkossa tai jopa Keskustorin lavalla olisi voinut olla jotain seurakunnan ohjelmaa. Vai onko niin, että seurakunnan ei ole syytä sotkeutua maalliseen, oikeaan kaupalliseen jouluun. Eikö Joulupukki ja Jeesus mahdu samaan kulkueeseen?

Muutama vuosi sitten muistan lukeneeni Pyhäkoululehdestä Joulupukin haastattelua. Siinä Pukki kivasti kertoi omasta syntymästään Pyhän Nikolauksena sekä lahjojen antamisen perinteestä. Minusta oli aika mukava ajatus, että Joulupukkikin tunnusti Jeesuksen, eikä pyrkinyt riitelemään tai väittelemään kristillisen joulun sanoman kanssa.

Olin harmissani siitä, että tuntuu siltä kuin seurakunta monesti säätäisi omiaan jossakin ja järjestelee omia pikkujuttujaan. Jotenkin tuntuu siltä, kuin seurakunta olisi luovuttanut koko joulun Joulupukille. Vaikka me voisimme suoraselkäisesti puolustaa sitä oikeaa joulua ja ainoaa joulun sanomaa. Sitä, että ilman Jeesusta ei olisi Joulupukkia tai Pyhää Nikolausta. Ilman Jeesusta ei olisi joulun iloa ja valoa. Ilman Jeesusta meillä ei olisi mitään - ei yhtään mitään!

Meidät on kutsuttu valoksi maailmalle. Saarnaamaan pelastusta niille, jotka eivät Jeesusta tunne. Ei Jeesus kehoittanut meitä puuhastelemaan keskenämme kivoja ja toivomaan ettei kukaan meitä löydä. Me olemme kristittyjä ja meillä on Mahtava Sanoma! Miksi emme toimisi sen mukaan! Meidät on kutsuttu olemaan valona pimeydessä, loistamaan siellä missä valoa eniten tarvitaan.

Joulun sanoma tulee parhaiten esiin siinä, että Joulupukki tuo lahjoja vain kilteille lapsille, mutta Jeesus antaa niitä meille tuhmille, jotka emme niitä todellakaan ansaitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti