Joululaskuri


torstai 24. marraskuuta 2011

Messiasodotusta

Eilisten firman pikkujoulujen jälkeen tänään kokoonnuimme Lähdetuvalle rakentamaan alttaria. Tämä adventinajan alttari täydentyy viikottain. Ensin lähdetään Messiasprofetioista liikenteeseen. Karu ja yksinäinen profeetta odottaa Vapahtajaansa, tulevaisuuden toivoa. Messias on se joka on tuleva. Mitä ja milloin tapahtuu, emme tiedä tarkkaan. Tiedämme kuitenkin, että tapahtumien keskipisteessä on tuo Beetlehemin kaupunki, sieltä on tuleva meille pelastus.





"Mutta sinä, Beetlehem Efrata,
joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa,
sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa,
jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista."
Miika 5:1.





Jumala on luvannut meille syntisille ja taakoitetuille ihmisille pelastuksen ja vapautuksen. Jumala halusi antaa ihmisille toivoa ja siksi kertoi osan suunnitelmastaan profeetoille. Ihmiset osasivat odottaa, mutta he eivät tarkkaan tienneet mitä odottavat ja milloin. Ainoastaan paikka oli selvä.

Samoin meillä on nytkin. Me tiedämme Jumalasta ja Hänen lupauksistaan jotain. Osa on kuitenkin vielä salaisuutta. Tuo salaisuus avautuu meille päivittäin yhä lisää. Mutta todellinen salaisuus paljastuu vasta kun Jumala sen meille paljastaa. Emme tiedä mitä, missä tai milloin. Mutta sen me tiedämme: Jumala on uskollinen. Hän ei hylkää ketään, joka luottaa ja uskoo häneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti