Joululaskuri


perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän jälkeen



Olipa ihanaa taas laittaa vieraille juttuja. Eilisissä meidän perheen itsenäisyysjuhlassa oli mukana poikamme toiset kummit. Oli mukavaa aikaa yhdessä. Ruoka oli puoliksi onnistunutta, jostain syystä liha oli rustoista. Vaikka maku oli mitä mahtavin, niin oli sen jyrsimisessä aika homma. Mutta perunapaistos oli loistavaa. Jälkiruuaksi oli konjakkiluumuja ja riisilunta sekä itsetehtyä venyvää toffeeta, nam.

Vatsa täynnä oli mukava siirtyä soffalle katselemaan Linnanjuhlia. Tänä vuonna ei ollutkaan kovin montaa henkilökohtaista tuttua, mutta oli mukavaa nähdä eräs pyhäkoululaisenikin siellä. Ihania ja erikoisia pukuja taas kerran, kiva seurata.

Sitten aamulla muistin, että unohdin kokonaan pöydästä Suomen lipun, sen josta monena vuonna haaveilin ja vihdoin sain hankittua viime vuonna. Pöydässä ei ollut myöskään sinivalkoisia kynttilöitä. Aamulla harmitti hieman, että unohdin Itsenäisyyspäivän kattauksesta kaikkein oleellisimman! Mutta enää sille ei voi mitään, ehkä ensi vuonna.

Myöskin harmittaa se, että valokuvaus on tänä vuonna ihan kokonaan unohtunut. Olisi niin mukava näpsiä kuvia, vaikkapa vaan pojalle muistoksi. Mutta kamera on aina jossain, eikä sitten todellakaan muista. Mitenkähän senkin muistaisi aina viritellä kuntoon ja vielä ottaa kuvia.

Ensimmäisen joululahjankin sain annettua, joten yksi muistaminen vähemmän! Täytyisi valmistella loputkin joululahjat, niin että ne olisivat tarvittaessa valmiita, ettei tarvitse sitten kuin vain antaa ja nauttia.

Eilen kaiken muun ruua valmistuksen lomassa tein ensimmäisen kerran elämässäni maksalaatikkoa! mausta en vielä tiedä, koska se on pakkasessa odottamassa joulua, mutta valmistus oli aikankin helppoa. "joululaatikoista" kaikken helpoin ja vähätöisin. Jos makukin on hyvä, niin sitten totean, etten enää koskaan osta maksalaatikkoa kaupasta. niin helppoa se oli ja näyttikin ihan maksalaatikolta. Pitäisiköhän sitä sittenkin maistaa ja jos maku on ok, niin tehdä vielä uusi annos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti