Joululaskuri


sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Väsyttää

Tänään olen ollut erittäin väsynyt. Jotenkin en vaan ole jaksanut tehdä oikein mitään. En edes kirkkoon jaksanut lähteä. Onneksi kuitenkin sain katsella Lempääläläistä Adventtimessua. Löysin myös ihanan Nokian seurakunnan Adventtimatkan osan netistä.


Mieluiten olisin vaan nukkunut. Ei kuitenkaan auttanut, jotain oli tehtävä. Perhe oli ruokittava ja viikolla likoamaan laitetut appelsiinin kuoret oli jatkokäsiteltävä. Keitin siis riisipuuroa ison kattilallisen, eikä sitä missään tapauksessa kannata keittää minkäänlaisesta laktoosittomasta maidosta. Olen joskus keittänyt ns. tiiliskivimaidosta ja siitä tulee punaista. Tänään paremman puutteessa keitin jostain ihan muusta laktoosittomasta maidosta ja taas se oli punaista. Vaikka se ei vaikutakaan makuun, joka oli muuten erinomainen, niin ulkonäkö on kamala. Sellaista punaruskeaa puuroa, ihan kuin olisi palanut pohjaan, vaikkei kai sellaista kovin helposti haudutuskattilassa tapahdu. Maistelimme puuron kanssa ensimmäiset konjakkiluumut ja on muuten hyvää!


Pitkitin pakollisia hommia, en olis mitenkään jaksanut ryhtyä appelsiinin kuorien keittoon, mutta oli pakko, etteivät mene pilalle. Siispä loppuillan keittelin sokerilientä hillotuille appelsiinin kuorille. Toimii sekin!


Nyt aivan uupuneena ajattelin sen verran istahtaa TV:n ääreen ja katsella aikaisemmin päivällä tulleen Hercule Poirotin ja sitten nukkumaan.

Siunattua 1. Adventin iltaa ja yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti